Baju Renang Slim Fit Dewasa & Plus Size (M - 5XL)

OSemua baju renang slim fit terdiri daripada 3 komponen:

1. tudung jenis standard
2. baju jenis slim fit
3. seluar renang

Harga Baju Renang Slim Fit

XS & S: RM 159
M, L & XL: RM 169
XXL & 3XL: RM 179
4XL & 5XL: RM 189
* Kos penghantaran sepasang baju: RM 8 Semenanjung / RM 12 Sabah & Sarawak

Sebarang order/pertanyaan/info:

1. Whatsapp/call: +6 013 319 2915 - hanya dijawab semasa operasi butik, Selasa - Ahad: 10 am - 7.30 pm
2. Email: mybajurenang@gmail.com
3. Facebook: Baju Renang Muslimah
4. Official instagram: @bajurenangmuslimah
5. Katalog instagram: @bajurenang.shop

Selain daripada membuat pembelian secara online, pelanggan juga boleh datang terus ke butik kami. 

Fateema An Nur 
No. 25-1, Jalan Tasik Utama 8,
Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.
(sederet dengan CIMB dan berhadapan dengan Ayam Penyet)

Waktu Operasi
Isnin: TUTUP
Selasa - Ahad: 10.00 am - 7 pm




Terdapat beberapa jenis baju renang slim fit dalam koleksi kami:
1. Remaja ( XS & S)
2. Dewasa (M, L, XL, XXL & XXXL)
3. Plus size (4XL & 5XL)

*perhatian: Ini adalah ukuran anggaran sahaja kerana materials baju renang adalah bersifat stretchable

Ukuran baju (dalam unit inchi)

 Size
lilit dada
lilit pinggang
lilit punggung
lebar bahu
labuh baju
labuh tangan
XS
25
22
28
12.5
29.5
18.5
S
26
24
30
13
29.5
19
M
29
25
31
13
30
19
L
30
26
32
14
30
19
XL
31
27
34
14
32
20.5
XXL
33
30
37
15
32
21
XXXL
34
31
40
16
34.5
21
4XL
35
32
40
16
35
21.5
5XL
38
33
41
17
35.5
22

Ukuran Seluar (dalam unit (inchi)

 Size
panjang seluar
ukur lilit pinggang seluar
XS
32.5
18.5
S
32.5
20
M
34
23
L
34.5
23
XL
35
23
XXL
35.5
24
XXXL
36.5
24.5
4XL
37
24.5
5XL
37.5
26


Perhatian:
- ukuran yang diberikan adalah ukuran semasa baju dibentangkan dan tidak meregang. adalah diingatkan bahawa baju ini bersifat meregang/'stretchable'. Jadi kebiasaannya, pilihan size yg tepat untuk baju renang slim fit adalah ukuran lilit dada yang kurang 3-4 inchi daripada ukuran yang diberikan.

- contoh nya: seseorang yang mempunyai lilit dada 36 inchi, boleh la memilih size XXL.

- untuk memudahkan anda membuat pemilihan size yang bersesuaian dengan anda, di sini kami juga menyertakan cadangan size yang anda boleh pilih berdasarkan ukuran lilit dada anda: 

PANDUAN PEMILIHAN SIZE BERDASARKAN BERAT DAN UKUR LILIT DADA

SIZE
BERAT BADAN (kg)
UKUR LILIT DADA (inchi)
XS
28 – 32 kg
24, maks 26 inchi
S
30 – 35 kg
26, maks 28 inchi
M
40 – 50 kg
33 inchi
L
50 – 55 kg
34 inchi
XL
55 – 60 kg
35 inchi
XXL
60 – 65 kg
36 inchi
XXXL
65 – 75 kg
38 inchi
4XL
75 – 85 kg
40/42inchi
5XL
85 – 95 kg
44, maksimum 46 inchi

  • pertama sekali cek berat anda dalam kategori yang mana, lepas tu cek pula ukur lilit dada (sangat penting untuk cek lilit dada sebab cutting baju ni adalah slim fit dan agak kecik di bahagian dada, maka untuk keselesaan sila pastikan ukuran dada anda berada dalam range size tersebut)
  • info dalam jadual adalah untuk yg standard (tak longgar dan tak ketat. Kalau nak lagi fit, ambik 1 size smaller. Nak lagi loose 1 size bigger) Begitu la lebih kurang. 
  • Kalau berat di luar skala tersebut, ambik kira lilit dada sebab nanti terlalu fit dibahagian dada dan menyebabkan rasa kurang selesa. Untuk bahagian punggung, tidak terlalu menjadi masalah  sebab ada skirt. Pinggang pula ukurannya standard. Kalau sedikit besar dari ukuran yang kami sertakan, mungkin akn ternampak la sikit. 
CONTOH:

Pelanggan A
tinggi = 160 cm
berat = 50 kg
lilit dada = 33 inchi

SIZE YANG SESUAI
=> M: kalau ingin pakai baju sedang elok, tak longgar dan tak ketat
=> L: kalau mungkin nak lebih loose (tapi tak menggeleber, orang luar tak kan Nampak pun anda pakai loose, hanya si pemakai yg akan rasa baju tu lebih longgar daripada yg M tadi)

Pelanggan B
tinggi = 155 cm
berat = 55 kg
lilit dada = 36 inchi

SIZE YANG SESUAI
=> XXL: kalau tak mahu rasa ketat di bahgian dada
=> XL: kalau rasa okay untuk pakai sedikit fit


Jadi, pemilihan size ni adalah berdasarkan kepada kesediaan si pemakai,
  1. adakah nak pakai yang betul-betul fit (sesuai bagi yang aktif berenang)- boleh ambik 1 size smaller
  2. nak pakai yg biasa-biasa sahaja (boleh ambik size ikut cadangan sy seperti di atas)
  3. atau nak pakai sedikit longgar atau sahaja ingin bersantai-santai atau bercuti sekali sekala, terutama sekali bagi ibu-ibu yang nak temankan anak-anak pergi mandi manda di taman tema (boleh la ambik size yg lebih besar dari yang dicadangkan)

1 comment:

  1. Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya Ibu Anita Tki Malaysia, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu.saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang Ibu tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Sudah banyak para normal yg kami mintai angka togel dan uang gaib cuma Ki Witjaksno yg berhasil alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi Ki Witjaksno: +62852_2223_1459. ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya
    untuk lebih jelas KLIK-> PESUGIHAN TOTO MAGNUM

    ReplyDelete