ORDER FORM

Web forms powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Senarai kod baju renang (READY STOCK) - Boleh klik setiap kategori baju untuk melihat gambar baju berkenaan

Salam,

Untuk memudahkan pemilihan kod, di sini sy senaraikan semua baju yg available mengikut size: (Sila KLIK KATEGORI tersebut untuk terus ke post asal dan melihat gambar baju renang mengikut kod yang disenaraikan)

LAST UPDATE: 19.01.2015

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Remaja SLIM FIT
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard
 XS: RM 139
 S: RM 139
- A 01
- A 03
- A 04
- A 07
- A 20
- B 02
- B 07
- B 09
- B 10
- E 01
- E 05
- G 02
- G 05
- A 01
- A 20
- A 22
- B 05
- B 10
- B 18
- B 19
- G 02


KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa SLIM FIT
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard
 M: RM 149
L: RM 149
XL: RM 149
XXL: RM 159 
XXXL: RM 159
- A 20
- A 22
- B 05
- B 10
- B 17
- B 18
- C 05
- E 05
- K 02
- A 20
- A 22
- B 05
- B 10
- B 17
- B 19
- C 03
- C 04
- E 08
 - G 02
- A 20
- B 10
- B 19
- C 03

- A 01
- A 20
- A 22
- B 05
- B 10
- B 17
- B 19
- G 03
- G 04
- A 20
- B 05
- B 10
- B 17
- B 18
- G 01
- G 03
- G 04
- K 02

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa Slim Fit (PLUS SIZE)
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard
4XL: RM 169
5XL: RM 169
- A 01
- A 16
- A 20
- A 22
- B 05
- B 10
- B 17
- B 18
- B 19
- A 20
- A 21
- B 05
- B 10
- B 17
- B 19

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa Slim Fit (DESIGN A1)
- baju lengan 3/4
- seluar panjang
- penutup kepala standard
 M: RM 134
L: RM 139 
XL: RM 139 
XXL: RM 144 
OUT OF STOCK
- M 01

OUT OF STOCKOUT OF STOCK

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa Slim Fit (DESIGN A2)
- baju lengan 3/4
- seluar panjang
 M: RM 124
L: RM 129 
XL: RM 129 
XXL: RM 134 
OUT OF STOCK
- P 02
- P 03
- P 01
- P 03
- P 01
- P 02
- P 03

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa Slim Fit (DESIGN A3)
- baju lengan 3/4
- seluar 3/4
 M: RM 119
L: RM 124 
XL: RM 124 
XXL: RM 129 
- R 01
- R 03
- R 03- R 02
- R 03
- R 01
- R 02
- R 03

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang SIRI PREMIUM
- baju lengan panjang (loose)
- jumpsuit
- penutup kepala standard
 M: RM 179
L: RM 179 
XL: RM 179 
XXL: RM 184 
XXXL: RM 189 
- PA 08

- PK 01
- PK 03
- PK 01
- PK 03

- PK 01
- PK 02
- PK 03

- PB 04
- PC 07
- PK 01
- PK 02
- PK 03

4XL: RM 194
5XL: RM 199
- PB 04
- PC 07
- PK 01
- PK 02
- PK 03
- PA 08
- PK 01
- PK 02
- PK 03

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang LELAKI DEWASA
- baju lengan pendek
seluar melepasi lutut

 M: RM 129
L: RM 129 
XL: RM 129 
XXL: RM 139 
XXXL: RM 139 
- LD 02
- LD 03
- LD 04

- LD 01
- LD 02
- LD 03
- LD 04
- LD 02
- LD 03
- LD 04

- LD 03
- LD 04
- LD 02
- LD 03
- LD 04

4XL: RM 149
5XL
- LD 03

OUT OF STOCK


KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang KANAK-KANAK PEREMPUAN
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard
 M: RM 99
L: RM 99 
XL: RM 79/ RM 109 
XXL: RM 109 
- AK 03B
- AK 04D
- AK 09A
- AK 09B
- AK 03B
- AK 06C
- AK 09A

- AK 03B
- AK 05C
- AK 06C

- AK 04E
- AK 05C
- AK 06C

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang KANAK-KANAK LELAKI
- baju lengan pendek
- seluar pendek
 M: RM 69
L: RM 69 
XL: RM 69 
XXL: RM 69 
 - J 01
 - J 01
OUT OF STOCK
OUT OF STOCK

KLIK untuk melihat gambar --> Jumpsuit KANAK-KANAK LELAKI (panjang)

 M: RM 99
LRM 99 
XLRM 109 
XXLRM 109 
- YA 01
- YA 02
- YA 03
- YB 01
 - YA 01
- YA 02
- YA 03
- YB 01
 - YA 01
- YA 02
- YA 03
- YB 01
 - YA 01
- YA 02
- YA 03
- YB 01

KLIK untuk melihat gambar --> Jumpsuit KANAK-KANAK LELAKI (pendek)

 M: RM 89
LRM 89 
XLRM 99 
XXLRM 99 
 - JA 01
- JA 02
 - JA 01
- JA 02
 - JA 01
- JA 02
 - JA 01
- JA 02

Sila pastikan anda merujuk senarai ini terlebih dahulu sebelum menghantar pesanan, Tetapi, adakalanya stok terhad dan mungkin sy tak sempat update list di sini secara serta merta,

PENTING: Sila jangan order kod yang tiada dalam senarai di atas.

Semak ukuran dan size yang sesuai untuk anda di sini.

Pertanyaan dan pesanan boleh dibuat melalui:
*NOTA: hanya membuat pesanan sekiranya anda bersedia untuk membuat pembayaran. 'booking' tanpa sebarang bayaran adalah tidak sah.

Selain daripada membuat pembelian secara online, pelanggan juga boleh datang terus ke kedai kami. Buka setiap hari kecuali ISNIN.

Isnin: TUTUP
Selasa - Ahad: 10.00 am - 7.30 pm

Alamat Butik:
Fateema An Nur 
No. 22A-2, Jalan Tasik Utama 10,
Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.
Tel: 013-319 2915

Terima kasih,
Ema.

Pembantu butik diperlukan


Assalamualaikum, sy sedang mencari pekerja (full time) untuk kedai sy di Lakefield, Sungai Besi. Details adalah seperti dibawah.

TANGGUNGJAWAB
- Melayan pelanggan dengan baik dan sopan
- Menguruskan pesanan pelanggan dan membuat penghantaran bagi pesanan yang dibuat secara online (pos laju/courier pick up di kedai)
- Menjawab pertanyaan melalui telefon/sms/whatsapp/email
- mengurus akaun media sosial (facebook, instagram, email)
- Menjaga dan menyelia butik
- Memastikan butik sentiasa dalam keadaan bersih dan kemas

KELAYAKAN
- Perempuan dan bujang
- Berumur 18 tahun ke atas
- Menutup aurat
- Berperwatakan menarik, ceria dan peramah
- Mempunyai kemahiran berkomunikasi yang baik
- Mempunyai kemahiran berkomputer dan internet
- Bersikap amanah dan jujur dalam menjalankan tugas
- Sedia menerima arahan dan sentiasa menepati masa
- Boleh bekerja dengan sepenuh hati dan bertanggungjawab
- Tekun dan sentiasa ingin belajar
- Sentiasa menepati masa
- Boleh bekerja sekurang-kurangnya MINIMUM dalam masa 6 bulan
*tempoh percubaan selama sebulan (untuk memastikan mereka yang benar-benar ingin bekerja serta boleh memenuhi tanggungjawab)

Pengalaman tidak diperlukan kerana latihan akan diberikan

Lokasi kedai: Lakefield Sg. Besi (5-10 mins dari stesen LRT Sg. Besi)

Waktu bekerja: 10.00 am – 8.00 pm
Hari bekerja: Selasa - Ahad (Cuti pada hari Isnin)
Gaji: RM 1000 + komisen

Sesiapa yang berminat boleh email permohonan ke: ema.fateemaannur@gmail.com (hanya buat permohonan sekiranya anda memenuhi kelayakan yang disenaraikan)

Terima kasih,
Pn. Ema

Baju Renang Lelaki Dewasa




#bajurenang_lelaki

Harga: 
M, L & XL: RM 129
XXL & XXXL: RM 139
*Postage: RM 8 Semenanjung / RM 12 Sabah & Sarawak


Order/pertanyaan:
Call/Whatsapp: 013 - 319 2915 (hanya dijawab semasa waktu operasi butik)
Whatsapp only: 014-502 6000 (ema) - strictly NO phone call
IG: @bajurenangmuslimah

Atau datang ke butik kami:
Fateema An Nur
Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.
(shoplot bersebelahan stesen lrt Sg. Besi, butik sederet Al-Azhar restaurant, di tingkat 2, atas Syafa Qaleesha)

Waktu operasi:
Isnin : TUTUP
Selasa - Ahad : 10.00 am - 7.30 pm

Ukuran baju renang lelaki dewasa

Saiz M:
Labuh baju 26.5, Ukur lilit dada 17.5, Bahu 16.5, Ukur lilit pinggang 26, Labuh seluar 23

Saiz L:
Labuh baju 27, Ukur lilit dada 18, Bahu 17.5, Pinggang 27, Labuh seluar 23

Saiz XL:
Labuh baju 27.5, Ukur lilit dada 18.5, Bahu 18, Ukur lilit pinggang 27, Labuh seluar 24

Saiz XXL:
Labuh baju 28, Ukur lilit dada 19.5, Bahu 18.5, Ukur lilit pinggang 28, Labuh seluar 24.5

Saiz 3XL:
Labuh baju 29.5, Ukur lilit dada 20.5, Bahu 19, Ukur lilit pinggang 29, Labuh seluar 25.5

*Ukuran dalam unit Inci*

Kapsul Habbatus Sauda dan Minyak Zaitun

Habbatus sauda
120 biji RM 35
210 biji RM 55

Kapsul Minyak zaitun
120 biji RM 27
200 biji RM 37

Postage:
RM 6 Semenanjung / RM 8 Sabah Sarawak
Free postage untuk pembelian RM100 ke atas

Pembelian:
Email mybajurenang@gmail.com atau Boleh call/whatsapp butik 013 3192915 (hanya d jawab semasa waktu operasi butik) atau whatsapp only 014-5026000 (no call)




Khasiat Habbatus Sauda
1. Mencegah kanser
2. Mencegah kencing manis
3. Mencegah darah tinggi
4. Mencegah asma/lelah
5. Mencegah gaut
6. Mencegah alahan
7. Anti kuman
8. Mencegah resdung
9. Mencegah kalestrol
10. Masalah sakit sendi
11. Menambah susu ibu
12. Meningkatkan kecerdasan minda
13. Menambah tenaga

Khasiat Minyak Zaitun
1.Menurunkan kadar kalestrol
2.Mengurangkan pedih ulu hati
3.Mencegah pelbagai kanser
4.Mencegah dari penyumbatan pembuluh darah
5.Menstabilkan tekanan darah tinggi
6. Mengurangkan batuk
7. Sebagai antioksidan yang dapat mengurangkan kesan sinar Ultraviolet, jerebu dan racun pada kulit.
8. Mengurangkan rasa sakit semasa haid dan mencegah ketidak teraturan haid.
9. Mencegah kerosakan rambut, merawat jerawat dan luka
10. Sangat baik sebagai minyak urut dan therapy bekam.
Mencegah adalah lebih baik dari merawat. Sabda Nabi Muhammad s.a.w " sesungguhnya di dalam habbatus sauda terdapat penyembuh segala penyakit kecuali mati"
H.R Al-Bukhari dan Muslim.
#minyakzaitun

Senarai Kolam Renang Awam

Assalamualaikum, di sini kami kongsikan senarai kolam renang awam untuk memudahkan anda merancang aktiviti berenang bersama keluarga tersayang. Sekiranya terdapat kesilapan info, bolehla email kami dan kami akan betulkan semula. Atau sekiranya anda mempunyai info mengenai kolam renang lain, boleh la menghantar email kepada kami. 


1. Kolam Pusat Akuatik Darul Ehsan


Sesi Pertama: 9.00- 11.15
Sesi Kedua: 12.00 - 2.00pm
Sesi Ketiga: 3.00 - 5.15pm
Sesi Keempat: 6.00 - 8.15pm

Maklumat Tambahan:

Hari Isnin kolam tutup
Bayaran masuk - Dewasa (RM2), Kanak-Kanak & Warga Emas (RM2), Indoor tambah RM1
Bayaran Masuk Hujung Minggu & Cuti Umum : Tambah RM1 dari kadar di atas 
Jenis kolam - Outdoor dan Indoor
Jarak kolam : 50m x 25m (10 lane)
Kedalaman Kolam: Outdoor (1.2m), Indoor (2.2m -3m)
Tandas & Bilik Mandi - Banyak
Locker - Ada
Kedai makan- Ada
Kedai Peralatan Sukan - Ada

2. Kolam Renang MMU, Cyberjaya


Sesi Wanita:

Selasa: 5.00-8.00pm
Jumaat: 8.00-10.00pm

Sesi Terbuka:

Isnin:1.00 - 4.00pm & 5.00 - 8.00pm
Selasa: 9.00 -12.00 tgh & 1.00 - 4.00pm
Rabu: 9.00 -12.00 tgh, 1.00 - 4.00pm & 5.00 - 8.00pm
Khamis: 9.00 -12.00 tgh, 1.00 - 4.00pm & 6.00 - 8.00pm
Jumaat: 9.00 -12.00 tgh & 1.00 - 4.00pm

Maklumat Tambahan:

Harga Tiket: RM1 (utk student MMU), RM2 (utk staf MMU), RM3 (awam)
Tiket perlu dibeli di kaunter Student One Stop Center (tiada kaunter di kolam)
Kolam bersaiz Olimpik, 50m x 25m, 10 lane, Outdoor
Kedalaman dari 1.4m (5m pertama), 1.6m (5m kedua) dan seterusnya 1.8m 
Lifeguard ada

3. Kolam Renang  Kompleks Sukan Negara Seksyen 21 Shah Alam


Selasa - Jumaat : 5.00 - 7.30 pm & 8.00- 10.30 pm
Sabtu & Cuti Umum : 8.00 - 10.30 am, 11.00 am - 1.30 pm, 2.00- 4.30 pm, 5.00 - 7.30 pm & 8.00 - 10.30 pm
Ahad : 8.00 - 10.30 am, 11.30 am - 2.00 pm, 3.00 - 5.30 pm, 6.30 - 9.00 pm

Bayaran : Kanak-kanak (4 tahun ke bawah) : Percuma
Kanak-kanak (5-12 thn) : Selasa - Jumaat RM2.00 
Sabtu Ahad & Cuti Umum RM3.00
Dewasa (13-54 thn) : Selasa - Jumaat RM3.00
Sabtu Ahad & Cuti Umum RM4.00
Org Kurang Upaya : Selasa - Jumaat RM2.50
Sabtu Ahad & Cuti RM3.50 
Warga Emas/Pencen : Selasa - Jumaat RM2.50
Sabtu Ahad & Cuti RM3.50

Maklumat Tambahan:
Panjang Kolam: 50m
Kedalaman: 1.2m - 2.0m

4. Kolam Renang Kompleks Sri Siantan Selayang


Isnin - Khamis, Sabtu & Ahad: 9.00 am - 1.00 pm, 2.00 - 7.00 pm & 8.00 - 11.00 pm
Jumaat: 9.00 am - 12.15 pm, 2.45 - 7.00 pm & 8.00 - 11.00 pm
  
Nota:
Isnin dan Khamis, dari jam 9-1pm adalah waktu penyelenggaraan kolam.

Maklumat Tambahan:

Bayaran masuk - Dewasa (RM3), Kanak-Kanak & Warga Emas (RM2)
Bayaran Masuk Hujung Minggu & Cuti Umum : Tambah RM1 dari kadar di atas 
Jenis kolam - Outdoor
Jarak kolam : 50m x 25m (9 lane)
Kedalaman Kolam: Kedua2 hujung 1.2 -1.4 m, Tengah 1.8m
Tandas- 2 buah
Bilik Mandi - 4 bilik 
Locker - Takde
Kedai makan- Dah banyak kedai makan di depan kompleks
Kedai Peralatan Sukan - Takde
Kelas Renang - Ada (Sierra Baywatch-sierrabaywatch_ent@yahoo.com, 012-3806789)

5. Kolam Renang Kompleks Sukan Negara, Bukit Jalil

Waktu Operasi:

Isnin - Khamis
2.00 - 4.30pm
5.00 - 7.30pm
8.00 - 10.30pm

Jumaat
8.00 - 9.30am (PERCUMA)
10.00 - 11.30am (PERCUMA)
3.00 - 4.30pm (PERCUMA)
5.00 - 7.30pm (BERBAYAR)
8.00 - 10.30pm (BERBAYAR)

Sabtu & Public Holiday
8.00 - 10.30am
11.00 - 1.30pm
2.00 - 4.30pm
5.00 - 7.30pm
8.00 - 10.30pm

Ahad
8.00 - 10.30am
11.30 - 2.00pm
3.00 - 5.30pm
6.30 - 9.00pm
  
Maklumat Tambahan:

Bayaran masuk - Dewasa (RM4), Kanak-Kanak (RM3)
Bayaran Masuk Hujung Minggu & Cuti Umum : RM5
Jenis kolam - Covered pool
Jarak kolam : 50m x 20m (8 lanes)
Kedalaman Kolam: 1.8m
Tel: 03-8994 1550 / 03-8994 4660/1/2

6. Kolam Renang MBPJ Kelana Jaya

Waktu Operasi:

Sesi 1 : 9.00 - 12.00pm
Sesi 2 : 2.00 - 5.00pm
Sesi 3 : 6.00 - 9.00pm

Maklumat Tambahan:

Bayaran masuk - Dewasa (RM3), Kanak-Kanak (RM1)
Bayaran Masuk Hujung Minggu & Cuti Umum : Dewasa (RM4), Kanak-Kanak (RM1.50)
Jenis kolam - Outdoor x 2 kolam
Jarak kolam : 50m x 25m (10 lane)
Kedalaman Kolam: 1.2m - 1.5m
Tandas- Banyak.
Bilik Mandi - Banyak gak (takde penyangkut baju)
Locker - Ada (sediakan duit syiling 20sen x 3)
Kedai makan- takde
Kedai Peralatan Sukan - Takde

Wilayah persekutuan

7. Kolam Renang DBKL (Bandar Tun Razak, Bangsar, Vista Angkasa Kerinchi dan Pantai Dalam

Waktu Operasi:

Isnin - Khamis

Pagi : 9.30 - 12.00pm (kolam Bangsar, Kerinci dan Pantai Dalam sahaja)
Petang : 2.00 - 4.30pm
Malam : 6.00 - 8.30pm

Jumaat
Pagi : 9.30 - 12.00pm (kolam Bangsar, Kerinci dan Pantai Dalam sahaja)
Petang : 3.00 - 5.00pm
Malam : 6.00 - 8.30pm

Sabtu, Ahad & Cuti Am
Pagi : 9.30 - 12.00pm
Petang : 3.00 - 5.00pm
Malam : 6.00 - 8.30pm

Maklumat Tambahan:

Bayaran masuk - Dewasa (RM2), Kanak-Kanak (RM1)
Bayaran Masuk Hujung Minggu & Cuti Umum : Tambah RM1 dari kadar di atas 
Jenis kolam - Outdoor
Jarak kolam : 50m x 25m (10 lane)
Tandas- Banyak..tapi tak banyak leh guna
Bilik Mandi - Banyak gak (takde penyangkut baju)
Locker - Takde
Kedai makan- kat Padang Bola Cheras sebelah kompleks ni ada KFC
Kedai Peralatan Sukan - Ada tapi tak penah lak nampak bukak

Kedalaman Kolam:
Bandar Tun Razak : 1.5m (25m pertama) - 1.6m (25m kedua)
Bangsar: 1.2m-3.4m (Panjang kolam 25m)
Kerinchi: 1.2m (Panjang kolam, 20m)
Pantai Dalam: 0.9m - 1.5m (Panjang kolam, 25m)

8. Kolam Renang Kejiranan Putrajaya Precint 6, 9, 11 dan 16

Waktu Operasi Kesemua Kolam :

Sesi 1 : 9.00 pagi – 11 pagi
Sesi 2 : 1.00 petang – 3.00 petang
Sesi 3 : 5.00 petang – 7.00 petang
Sesi 4 : 8.00 malam – 10.00 malam

Maklumat Tambahan:

Bayaran masuk - Dewasa (RM2), Kanak2 (RM1)
Jenis kolam - Outdoor

Pencarian model untuk baju renang slim fit



Assalamualaikum,

Kami mencari remaja atau adik-adik yg berusia lingkungan 12-15 tahun untuk menggayakan baju renang slim fit kami. Ciri-ciri yg kami perlukan:

- tidak memerlukan pengalaman dalam bidang modelling
- badan yg size biasa, tak kurus tak gemuk dan tinggi sederhana
- rupa paras yg menarik adalah suatu kelebihan
- tak malu unyuk menggayakan baju renang kami

Pendek kata, kami perlukan adik-adik yg nak menggayakan baju renang slim fit kami. Jadi, kepada ibu-ibu yang punya anak seusia ini boleh lah menghantar beberapa keping gambar (close up & beberapa keping full body) ke email sy ema.fateemaannur@gmail.com untuk sy buat pilihan. Penggambaran akan diadakan di butik kami.

Contoh baju renang boleh di lihat di blog baju-renangmuslimah.blogspot.com

Oh ya. Kalau org dewasa tapi berbadan kecik pun boleh ye. Yang penting tak malu nak pakai baju jenis slim fit.

TIPS penjagaan baju renang/tudung renang



Assalamualaikum, 

Hari ini ema kongsikan tips penjagaan yang betul untuk baju renangtudung renang anda. Berikut adalah di antara tip/cara penjagaan yang berguna:

1.     Jangan dicuci dengan detergant, bilas dengan air bersih saja. Kalau terpaksa mencuci gunakan shampoo
2.     Jangan direndam
3.     Jangan dicampur dengan pakaian lain
4.     Mencuci dengan tangan dan jangan menggunakan mesin cuci.
5.     Menjemur atau menggantung di tempat teduh, jangan dibiarkan dibawah cahaya matahari secara terus
6.     Cara menyimpan dengan dilipat, jangan digantung dengan hanger.