Ya Allah, dengan nama Mu yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang, kami berlindung kepada Mu dari keraguan dan kesedihan, dari kelemahan dan kemalasan, dari sifat pengecut dan kedekut, dan dari lilitan hutang dan pengaruh seseorang. Amin...

ORDER FORM

Web forms powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Cara-cara & Langkah Pembelian Baju Renang

Salam,

Di sini disertakan langkah dan link yang berkaitan untuk memudahkan proses pembelian baju renang dari kami.

1. Cek size yang bersesuaian dengan anda. Terdapat 2 cara untuk anda mengetahui size:

  • text/whatsapp/viber 013-3192915 atau email mybajurenang@gmail.com dengan menyertakan tinggi (cm), berat (kg) & ukur lilit dada (inch)
  • menyemak ukuran di sini (klik)

2. Setelah mengenal pasti size, sila cek READY STOCK list di sini (klik).

  • PENTING: sila jangan order bagi kod yang tidak tersenarai
  • dalam list ini, anda boleh klik terus link untuk ke setiap kategori baju renang yang terdapat dalam koleksi kami. Di antara koleksi kami adalah seperti

3. Selepas dapat kod yang diminati, boleh buat pengesahan stok melalui text/whatsapp/viber/email.

4. Boleh teruskan dengan menghantar pesanan. Pesanan boleh dibuat melalui beberapa cara:

*NOTA: hanya membuat pesanan sekiranya anda bersedia untuk membuat pembayaran. 'booking' tanpa sebarang bayaran adalah tidak sah.

Selain daripada membuat pembelian secara online, pelanggan juga boleh datang terus ke butik kami.

Waktu perniagaan:
Isnin: TUTUP
Selasa - Ahad: 10.30 am - 7.30 pm

Alamat butik:
Fateema An Nur, 
No. 22A-2, Jalan Tasik Utama 10,
Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.

5. Pembayaran hendaklah dibuat dalam tempoh 24 jam selepas saya memberikan details/acc num untuk pembayaran. Sekiranya tiada bayaran dibuat dalam tempoh tersebut, sy menganggap anda tidak berminat dan pesanan itu terbatal secara automatik. Sekiranya memerlukan tempoh lebih dari 24jam, sila maklumkan kepada sy untuk simpan pesanan tersebut.

6. Penghantaran dibuat setiap hari kecuali pada hari ISNIN (tiada penghantaran kerana butik ditutup) bagi pembayaran yang dibuat sebelum 12 pm. Pembayaran selepas 12pm akan dibuat pada keesokan harinya.
*  Namun segalanya adalah bergantung kepada perkhidmatan 'pick up' dr pos laju (sekiranya pos laju menghadapi masalah dan tidak sampai ke butik kami pada hari berkenaan, itu adalah diluar kawalan kami dan penghantaran akan ditunda kepada keesokan harinya)

7. Tracking num: sy akan berikan melalui email atau whatsapp. Bagi yg membuat pesanan melalui sms, hendak la menyertakan sekali email beserta dengan alamat. Tracking num akan diemail serentak kepada semua pelanggan pada sebelah malam nya.

8. Penukaran semula adalah dibolehkan dalam masa 3 hari  dengan syarat baju masih dalam keadaan baik, belum digunakan dan masih mempunyai tag harga. Untuk penukaran, pelanggan perlu membayar semula kos penghantaran dan harga baju (sekiranya lebih mahal dari yang asal).

Wassalam,

ema,
email: mybajurenang@gmail.com
text/whatsapp/viber: 0145026000

Senarai kod baju renang (READY STOCK) - Boleh klik setiap kategori baju untuk melihat gambar baju berkenaan

Salam,

Untuk memudahkan pemilihan kod, di sini sy senaraikan semua baju yg available mengikut size: (Sila KLIK KATEGORI tersebut untuk terus ke post asal dan melihat gambar baju renang mengikut kod yang disenaraikan)

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Remaja SLIM FIT
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard
 XS: RM 139
 S: RM 139
- A 01
- A 02
- A03
- A 04
- A 07
- B 02
- B 07
- B 09
- E 01
- E 05
- E 07
- G 02
- G 03
- G 05
- FF 25A
- A 01
- A 03
- A 05
- A 15
- B 01
- B 02
- B 09
- C 03
- E 05
- E 07
- G 02
- G 05

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa SLIM FIT
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard
 M: RM 149
L: RM 149
XL: RM 149
XXL: RM 159 
XXXL: RM 159
- A 04
- A 13
- A 15
- C 03
- C 04
- E 05
- E 07
- G 04
- K 01
- K 02
- B 08
- B 10
- C 03
- C 04
- E 05
 - G 02
- G 04
- K 01
- K 02
- A 15
- B 01
- B 07
- B 09
- B 10
- C 03
- C 04
- E 05
- G 04
- A 10
- A 12
- A 15
- B 08
- B 09
- B 10
- C 03
- C 04
- G 03
- G 04
- A 04
- A 12
- A 14
- B 07
- G 01
- G 03
- G 04
- K 02

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa Slim Fit (PLUS SIZE)
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard
4XL: RM 169
5XL: RM 169
- A 12
- A 15
- B 05
- B 07
- B 08
- B 09
OUT OF STOCK

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa Slim Fit (DESIGN A1)
- baju lengan 3/4
- seluar panjang
- penutup kepala standard
 M: RM 134
L: RM 139 
XL: RM 139 
XXL: RM 144 
- M 02

- M 01
- M 02
- M 01

- M 01


KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa Slim Fit (DESIGN A2)
- baju lengan 3/4
- seluar panjang
 M: RM 124
L: RM 129 
XL: RM 129 
XXL: RM 134 
- P 01
- P 03
- P 02
- P 03
- P 01
- P 03
- P 01
- P 02
- P 03

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa Slim Fit (DESIGN A3)
- baju lengan 3/4
- seluar 3/4
 M: RM 119
L: RM 124 
XL: RM 124 
XXL: RM 129 
- R 01
- R 02
- R 03
- R 03- R 01
- R 02
- R 03
- R 01
- R 02
- R 03

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang SIRI PREMIUM
- baju lengan panjang (loose)
- jumpsuit
- penutup kepala standard
 M: RM 179
L: RM 179 
XL: RM 179 
XXL: RM 184 
XXXL: RM 189 
- PA 05
- PA 07
- PA 08
- PB 03
- PB 04
- PC 02
- PA 05
- PA 07
- PA 08
- PB 04 
- PC 02
- PA 07
- PA 08
- PB 04
- PC 01
- PC 02
- PA 08
- PC 01
- PC 02


- PA 05
- PA 06
- PA 08
- PB 03
- PB 04
- PC 01
- PC 02

4XL: RM 194
5XL: RM 199
- PA 07
- PA 08
- PB 03
- PB 04
- PC 01
- PC 02
- PA 08
- PC 01
- PC 02


KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang KANAK-KANAK PEREMPUAN
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard
 M: RM 79/ RM 99
L: RM 79/ RM 99 
XL: RM 79/ RM 109 
XXL: RM 109 
 AK 04B
- AK 04C
- AK 05B
- AK 07A
- AK 03B
- AK 04D
- AK 06A
- AK 06B
- AK 08A
- AK 08C
- AK 09A
- AK 09B
- AK 05A
- AK 05B
- AK 03B
- AK 04D
- AK 06B
- AK 08B
- AK 08C
- AK 09A
- AK 09B


- AK 05B
- AK 03B
- AK 06B
- AK 08A
- AK 08B
- AK 08C
- AK 09A
- AK 09B

- AK 09A
- AK 09B


KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang KANAK-KANAK LELAKI
- baju lengan pendek
- seluar pendek
 M: RM 69
L: RM 69 
XL: RM 69 
XXL: RM 69 
 - J 01

 - J 01
OUT OF STOCK

OUT OF STOCK

KLIK untuk melihat gambar --> Jumpsuit KANAK-KANAK LELAKI (panjang)

 M: RM 99
LRM 99 
XLRM 109 
XXLRM 109 
 - YA 01
- YA 02
- YA 03
- YB 01
 - YA 01
- YA 02
- YA 03
- YB 01
 - YA 01
- YA 02
- YA 03
- YB 01
 - YA 01
- YA 02
- YA 03
- YB 01

KLIK untuk melihat gambar --> Jumpsuit KANAK-KANAK LELAKI (pendek)

 M: RM 89
LRM 89 
XLRM 99 
XXLRM 99 
 - JA 01
- JA 02
 - JA 01
- JA 02
 - JA 01
- JA 02
 - JA 01
- JA 02

Sila pastikan anda merujuk senarai ini terlebih dahulu sebelum menghantar pesanan, Tetapi, adakalanya stok terhad dan mungkin sy tak sempat update list di sini secara serta merta,

PENTING: Sila jangan order kod yang tiada dalam senarai di atas.

Semak ukuran dan size yang sesuai untuk anda di sini.

Pertanyaan dan pesanan boleh dibuat melalui:
*NOTA: hanya membuat pesanan sekiranya anda bersedia untuk membuat pembayaran. 'booking' tanpa sebarang bayaran adalah tidak sah.

Selain daripada membuat pembelian secara online, pelanggan juga boleh datang terus ke kedai kami. Buka setiap hari kecuali ISNIN.

Isnin: TUTUP
Selasa - Ahad: 10.00 am - 7.30 pm

Alamat Butik:
Fateema An Nur 
No. 22A-2, Jalan Tasik Utama 10,
Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.

Terima kasih,
Ema.

Harga bagi baju renang

Salam semua pelanggan yang dihormati, mulai 01.10.2014, terdapat sedikit kenaikan harga pada baju renang slim fit dewasa dan juga kanak-kanak. Bagi baju renang premium, harga masih kekal seprti biasa. 

Berikut merupakan harga baru bagi baju renang kami.




Terima kasih 

Penutup kepala khas untuk berenang (standard dan labuh)

Salam, terdapat 2 pilihan untuk tudung  renang: 

1. STANDARD (PENDEK): RM 25 - hanya menutup kawasan leher dan sesuai untuk digunakan semasa berenang iaitu dengan memasukkan lebihan tudung ke dalam baju 

2. LABUH: RM 35 - tudung ini labuh menutup paras dada. Semasa berenang,  tudung boleh dimasukkan dalam baju dan dikeluarkan/dilabuhkan ketika berada di luar kolam renang.

KOS PENGHANTARAN:
RM 6 semenanjung
RM 10 Sabah/Sarawak



Pertanyaan dan pesanan boleh dibuat melalui:
*NOTA: hanya membuat pesanan sekiranya anda bersedia untuk membuat pembayaran. 'booking' tanpa sebarang bayaran adalah tidak sah.

Selain daripada membuat pembelian secara online, pelanggan juga boleh datang terus ke kedai kami. Buka setiap hari kecuali ISNIN.

Isnin: TUTUP
Selasa - Ahad: 10.00 am - 7.30 pm

Alamat butik:
Fateema An Nur 
No. 22A-2, Jalan Tasik Utama 10,
Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.

Terima kasih,
Ema.

Baju Renang Muslimah Remaja (Size XS dan S)

Assalamualaikum..

Semua baju renang terdiri daripada 3 komponen berasingan dan dijual secara set:
1. baju
2. seluar
3. penutup kepala

DESIGN BAJU RENANG SLIM FIT REMAJA
Harga:
XS & S: RM 139

KOS PENGHANTARAN SEPASANG BAJU (MULAI 05.08.2014):
RM 8 Semenannjung (tambahan RM 5 bagi setiap pasang baju)
RM 12 Sabah/Sarawak (tambahan RM 10 bg setiap pasang baju)


















Ukuran Baju Renang Slim Fit

Terdapat beberapa jenis baju renang slim fit dalam koleksi kami:
1. Remaja ( XS & S)
2. Dewasa (M, L, XL, XXL & XXXL)
3. Plus size (4XL & 5XL)

*perhatian: Ini adalah ukuran anggaran sahaja kerana materials baju renang adalah bersifat stretchable

Ukuran baju (dalam unit inchi)

 Size
lilit dada
lilit pinggang
lilit punggung
lebar bahu
labuh baju
labuh tangan
XS
25
22
28
12.5
29.5
18.5
S
26
24
30
13
29.5
19
M
29
25
31
13
30
19
L
30
26
32
14
30
19
XL
31
27
34
14
32
20.5
XXL
33
30
37
15
32
21
XXXL
34
31
40
16
34.5
21
4XL
35
32
40
16
35
21.5
5XL
38
33
41
17
35.5
22

Ukuran Seluar (dalam unit (inchi)

 Size
panjang seluar
ukur lilit pinggang seluar
XS
32.5
18.5
S
32.5
20
M
34
23
L
34.5
23
XL
35
23
XXL
35.5
24
XXXL
36.5
24.5
4XL
37
24.5
5XL
37.5
26


Perhatian:
- ukuran yang diberikan adalah ukuran semasa baju dibentangkan dan tidak meregang. adalah diingatkan bahawa baju ini bersifat meregang/'stretchable'. Jadi kebiasaannya, pilihan size yg tepat untuk baju renang slim fit adalah ukuran lilit dada yang kurang 3-4 inchi daripada ukuran yang diberikan.

- contoh nya: seseorang yang mempunyai lilit dada 36 inchi, boleh la memilih size XXL.

- untuk memudahkan anda membuat pemilihan size yang bersesuaian dengan anda, di sini kami juga menyertakan cadangan size yang anda boleh pilih berdasarkan ukuran lilit dada anda: 

PANDUAN PEMILIHAN SIZE BERDASARKAN BERAT DAN UKUR LILIT DADA

SIZE
BERAT BADAN (kg)
UKUR LILIT DADA (inchi)
XS
28 – 32 kg
24, maks 26 inchi
S
30 – 35 kg
26, maks 28 inchi
M
40 – 50 kg
33 inchi
L
50 – 55 kg
34 inchi
XL
55 – 60 kg
35 inchi
XXL
60 – 65 kg
36 inchi
XXXL
65 – 75 kg
38 inchi
4XL
75 – 85 kg
40/42inchi
5XL
85 – 95 kg
44, maksimum 46 inchi


  • pertama sekali cek berat anda dalam kategori yang mana, lepas tu cek pula ukur lilit dada (sangat penting untuk cek lilit dada sebab cutting baju ni adalah slim fit dan agak kecik di bahagian dada, maka untuk keselesaan sila pastikan ukuran dada anda berada dalam range size tersebut)
  • info dalam jadual adalah untuk yg standard (tak longgar dan tak ketat. Kalau nak lagi fit, ambik 1 size smaller. Nak lagi loose 1 size bigger) Begitu la lebih kurang. 
  • Kalau berat di luar skala tersebut, ambik kira lilit dada sebab nanti terlalu fit dibahagian dada dan menyebabkan rasa kurang selesa. Untuk bahagian punggung, tidak terlalu menjadi masalah  sebab ada skirt. Pinggang pula ukurannya standard. Kalau sedikit besar dari ukuran yang kami sertakan, mungkin akn ternampak la sikit. 
CONTOH:

Pelanggan A
tinggi = 160 cm
berat = 50 kg
lilit dada = 33 inchi

SIZE YANG SESUAI
=> M: kalau ingin pakai baju sedang elok, tak longgar dan tak ketat
=> L: kalau mungkin nak lebih loose (tapi tak menggeleber, orang luar tak kan Nampak pun anda pakai loose, hanya si pemakai yg akan rasa baju tu lebih longgar daripada yg M tadi)

Pelanggan B
tinggi = 155 cm
berat = 55 kg
lilit dada = 36 inchi

SIZE YANG SESUAI
=> XXL: kalau tak mahu rasa ketat di bahgian dada
=> XL: kalau rasa okay untuk pakai sedikit fit


Jadi, pemilihan size ni adalah berdasarkan kepada kesediaan si pemakai,
  1. adakah nak pakai yang betul-betul fit (sesuai bagi yang aktif berenang)- boleh ambik 1 size smaller
  2. nak pakai yg biasa-biasa sahaja (boleh ambik size ikut cadangan sy seperti di atas)
  3. atau nak pakai sedikit longgar atau sahaja ingin bersantai-santai atau bercuti sekali sekala, terutama sekali bagi ibu-ibu yang nak temankan anak-anak pergi mandi manda di taman tema (boleh la ambik size yg lebih besar dari yang dicadangkan)

Pertanyaan dan pesanan boleh dibuat melalui:
*NOTA: hanya membuat pesanan sekiranya anda bersedia untuk membuat pembayaran. 'booking' tanpa sebarang bayaran adalah tidak sah.

Selain daripada membuat pembelian secara online, pelanggan juga boleh datang terus ke kedai kami. Buka setiap hari kecuali ISNIN.

Isnin: TUTUP
Selasa - Ahad: 10.00 am - 7.30 pm

Alamat butik:
Fateema An Nur 
No. 22A-2, Jalan Tasik Utama 10,
Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.

Terima kasih,
Ema.