Ya Allah, dengan nama Mu yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang, kami berlindung kepada Mu dari keraguan dan kesedihan, dari kelemahan dan kemalasan, dari sifat pengecut dan kedekut, dan dari lilitan hutang dan pengaruh seseorang. Amin...

ORDER FORM

Web forms powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Cara-cara & Langkah Pembelian Baju Renang

Salam,

Di sini disertakan langkah dan link yang berkaitan untuk memudahkan proses pembelian baju renang dari kami.

1. Cek size yang bersesuaian dengan anda. Terdapat 2 cara untuk anda mengetahui size:

  • text/whatsapp/viber 013-3192915 atau email mybajurenang@gmail.com dengan menyertakan tinggi (cm), berat (kg) & ukur lilit dada (inch)
  • menyemak ukuran di sini (klik)

2. Setelah mengenal pasti size, sila cek READY STOCK list di sini (klik).

  • PENTING: sila jangan order bagi kod yang tidak tersenarai
  • dalam list ini, anda boleh klik terus link untuk ke setiap kategori baju renang yang terdapat dalam koleksi kami. Di antara koleksi kami adalah seperti

3. Selepas dapat kod yang diminati, boleh buat pengesahan stok melalui text/whatsapp/viber/email.

4. Boleh teruskan dengan menghantar pesanan. Pesanan boleh dibuat melalui beberapa cara:

*NOTA: hanya membuat pesanan sekiranya anda bersedia untuk membuat pembayaran. 'booking' tanpa sebarang bayaran adalah tidak sah.

Selain daripada membuat pembelian secara online, pelanggan juga boleh datang terus ke butik kami.

Waktu perniagaan:
Isnin: TUTUP
Selasa - Ahad: 10.30 am - 7.30 pm

Alamat butik:
Fateema An Nur, 
No. 22A-2, Jalan Tasik Utama 10,
Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.

5. Pembayaran hendaklah dibuat dalam tempoh 24 jam selepas saya memberikan details/acc num untuk pembayaran. Sekiranya tiada bayaran dibuat dalam tempoh tersebut, sy menganggap anda tidak berminat dan pesanan itu terbatal secara automatik. Sekiranya memerlukan tempoh lebih dari 24jam, sila maklumkan kepada sy untuk simpan pesanan tersebut.

6. Penghantaran dibuat setiap hari kecuali pada hari ISNIN (tiada penghantaran kerana butik ditutup) bagi pembayaran yang dibuat sebelum 12 pm. Pembayaran selepas 12pm akan dibuat pada keesokan harinya.
*  Namun segalanya adalah bergantung kepada perkhidmatan 'pick up' dr pos laju (sekiranya pos laju menghadapi masalah dan tidak sampai ke butik kami pada hari berkenaan, itu adalah diluar kawalan kami dan penghantaran akan ditunda kepada keesokan harinya)

7. Tracking num: sy akan berikan melalui email atau whatsapp. Bagi yg membuat pesanan melalui sms, hendak la menyertakan sekali email beserta dengan alamat. Tracking num akan diemail serentak kepada semua pelanggan pada sebelah malam nya.

8. Penukaran semula adalah dibolehkan dalam masa 3 hari  dengan syarat baju masih dalam keadaan baik, belum digunakan dan masih mempunyai tag harga. Untuk penukaran, pelanggan perlu membayar semula kos penghantaran dan harga baju (sekiranya lebih mahal dari yang asal).

Wassalam,

ema,
email: mybajurenang@gmail.com
text/whatsapp/viber: 0145026000

Senarai kod baju renang (READY STOCK) - Boleh klik setiap kategori baju untuk melihat gambar baju berkenaan

Salam,

Untuk memudahkan pemilihan kod, di sini sy senaraikan semua baju yg available mengikut size: (Sila KLIK KATEGORI tersebut untuk terus ke post asal dan melihat gambar baju renang mengikut kod yang disenaraikan)

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Remaja SLIM FIT
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard
 XS: RM 139
 S: RM 139
- A 01
- A 02
- A03
- A 04
- A 07
- B 02
- B 07
- B 09
- E 01
- E 05
- E 07
- G 02
- G 03
- G 05
- FF 25A
- A 03
- A 05
- A 15
- B 01
- B 02
- B 09
- B 10
- C 03
- E 07
- G 02
- G 05

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa SLIM FIT
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard
 M: RM 149
L: RM 149
XL: RM 149
XXL: RM 159 
XXXL: RM 159
- A 04
- A 16
- A 20
- A 21
- B 11
- B 12
- B 13
- C 04
- C 05
- E 05
- E 08
- E 09
- G 04
- K 01
- K 02
- A 04
- A 16
- A 20
- A 21
- B 10
- B 13
- C 03
- C 04
- C 05
- E 05
- E 08
 - G 02
- K 02
- A 04
- A 16
- A 21
- B 01
- B 07
- B 09
- B 13
-B 16
- C 03
- C 04
- C 05
- E 06
- A 10
- A 12
- A 16
- A 17
- A 21
- B 09
- B 11
- B 13
- C 03
- C 04
- C 05
- E 08
- G 03
- G 04
- A 04
- A 12
- A 14
- A 16
- A 20
- A 21
- B 09
- B 11
- B 13
- B 15B
- C 05
- E 08
- G 01
- G 03
- G 04
- K 02

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa Slim Fit (PLUS SIZE)
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard
4XL: RM 169
5XL: RM 169
- A 15
- A 16
- A 21
- A 16
- A 20
- A 21

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa Slim Fit (DESIGN A1)
- baju lengan 3/4
- seluar panjang
- penutup kepala standard
 M: RM 134
L: RM 139 
XL: RM 139 
XXL: RM 144 
OUT OF STOCK

- M 01
- M 02
OUT OF STOCK

OUT OF STOCK


KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa Slim Fit (DESIGN A2)
- baju lengan 3/4
- seluar panjang
 M: RM 124
L: RM 129 
XL: RM 129 
XXL: RM 134 
- P 01
- P 03
- P 02
- P 03
- P 01
- P 03
- P 01
- P 02
- P 03

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang Dewasa Slim Fit (DESIGN A3)
- baju lengan 3/4
- seluar 3/4
 M: RM 119
L: RM 124 
XL: RM 124 
XXL: RM 129 
- R 01
- R 02
- R 03
- R 03- R 01
- R 02
- R 03
- R 01
- R 02
- R 03

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang SIRI PREMIUM
- baju lengan panjang (loose)
- jumpsuit
- penutup kepala standard
 M: RM 179
L: RM 179 
XL: RM 179 
XXL: RM 184 
XXXL: RM 189 
- PA 08
- PA 09
- PB 03
- PB 04
- PC 01
- PC 02
- PC 04
- PC 05
- PC 06
- PC 07
- PA 05
- PA 07
- PA 08
- PA 09
- PB 04 
- PC 02
- PC 04
- PC 05
- PC 07
- PA 08
- PA 09
- PB 04
- PC 01
- PC 03
- PC 07
- PA 08
- PA 09
- PC 01
- PC 02
- PC 03
- PC 05
- PC 07

- PA 08
- PA 09
- PB 03
- PB 04
- PC 01
- PC 02
- PC 03
- PC 05
- PC 07

4XL: RM 194
5XL: RM 199
- PA 08
- PA 09
- PB 03
- PB 04
- PC 01
- PC 02
- PC 07
- PA 09
- PC 02
- PC 07

KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang KANAK-KANAK PEREMPUAN
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard
 M: RM 79/ RM 99
L: RM 79/ RM 99 
XL: RM 79/ RM 109 
XXL: RM 109 
 AK 04B
- AK 04C
- AK 05B
- AK 03B
- AK 04D
- AK 06A
- AK 08C
- AK 09A
- AK 09B
- AK 05A
- AK 05B
- AK 03B
- AK 04D
- AK 06B
- AK 08C
- AK 09A


- AK 05B
- AK 03B
- AK 06B
- AK 08A
- AK 08C
- AK 09A
- AK 09B

- AK 09A
- AK 09B


KLIK untuk melihat gambar --> Baju Renang KANAK-KANAK LELAKI
- baju lengan pendek
- seluar pendek
 M: RM 69
L: RM 69 
XL: RM 69 
XXL: RM 69 
 - J 01
 - J 01
OUT OF STOCK
OUT OF STOCK

KLIK untuk melihat gambar --> Jumpsuit KANAK-KANAK LELAKI (panjang)

 M: RM 99
LRM 99 
XLRM 109 
XXLRM 109 
 - YA 01
- YA 02
- YA 03
- YB 01
 - YA 01
- YA 02
- YA 03
- YB 01
 - YA 01
- YA 02
- YA 03
- YB 01
 - YA 01
- YA 02
- YA 03
- YB 01

KLIK untuk melihat gambar --> Jumpsuit KANAK-KANAK LELAKI (pendek)

 M: RM 89
LRM 89 
XLRM 99 
XXLRM 99 
 - JA 01
- JA 02
 - JA 01
- JA 02
 - JA 01
- JA 02
 - JA 01
- JA 02

Sila pastikan anda merujuk senarai ini terlebih dahulu sebelum menghantar pesanan, Tetapi, adakalanya stok terhad dan mungkin sy tak sempat update list di sini secara serta merta,

PENTING: Sila jangan order kod yang tiada dalam senarai di atas.

Semak ukuran dan size yang sesuai untuk anda di sini.

Pertanyaan dan pesanan boleh dibuat melalui:
*NOTA: hanya membuat pesanan sekiranya anda bersedia untuk membuat pembayaran. 'booking' tanpa sebarang bayaran adalah tidak sah.

Selain daripada membuat pembelian secara online, pelanggan juga boleh datang terus ke kedai kami. Buka setiap hari kecuali ISNIN.

Isnin: TUTUP
Selasa - Ahad: 10.00 am - 7.30 pm

Alamat Butik:
Fateema An Nur 
No. 22A-2, Jalan Tasik Utama 10,
Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.

Terima kasih,
Ema.

Senarai Kolam Renang Awam

Assalamualaikum, di sini kami kongsikan senarai kolam renang awam untuk memudahkan anda merancang aktiviti berenang bersama keluarga tersayang. Sekiranya terdapat kesilapan info, bolehla email kami dan kami akan betulkan semula. Atau sekiranya anda mempunyai info mengenai kolam renang lain, boleh la menghantar email kepada kami. 


1. Kolam Pusat Akuatik Darul Ehsan


Sesi Pertama: 9.00- 11.15
Sesi Kedua: 12.00 - 2.00pm
Sesi Ketiga: 3.00 - 5.15pm
Sesi Keempat: 6.00 - 8.15pm

Maklumat Tambahan:

Hari Isnin kolam tutup
Bayaran masuk - Dewasa (RM2), Kanak-Kanak & Warga Emas (RM2), Indoor tambah RM1
Bayaran Masuk Hujung Minggu & Cuti Umum : Tambah RM1 dari kadar di atas 
Jenis kolam - Outdoor dan Indoor
Jarak kolam : 50m x 25m (10 lane)
Kedalaman Kolam: Outdoor (1.2m), Indoor (2.2m -3m)
Tandas & Bilik Mandi - Banyak
Locker - Ada
Kedai makan- Ada
Kedai Peralatan Sukan - Ada

2. Kolam Renang MMU, Cyberjaya


Sesi Wanita:

Selasa: 5.00-8.00pm
Jumaat: 8.00-10.00pm

Sesi Terbuka:

Isnin:1.00 - 4.00pm & 5.00 - 8.00pm
Selasa: 9.00 -12.00 tgh & 1.00 - 4.00pm
Rabu: 9.00 -12.00 tgh, 1.00 - 4.00pm & 5.00 - 8.00pm
Khamis: 9.00 -12.00 tgh, 1.00 - 4.00pm & 6.00 - 8.00pm
Jumaat: 9.00 -12.00 tgh & 1.00 - 4.00pm

Maklumat Tambahan:

Harga Tiket: RM1 (utk student MMU), RM2 (utk staf MMU), RM3 (awam)
Tiket perlu dibeli di kaunter Student One Stop Center (tiada kaunter di kolam)
Kolam bersaiz Olimpik, 50m x 25m, 10 lane, Outdoor
Kedalaman dari 1.4m (5m pertama), 1.6m (5m kedua) dan seterusnya 1.8m 
Lifeguard ada

3. Kolam Renang  Kompleks Sukan Negara Seksyen 21 Shah Alam


Selasa - Jumaat : 5.00 - 7.30 pm & 8.00- 10.30 pm
Sabtu & Cuti Umum : 8.00 - 10.30 am, 11.00 am - 1.30 pm, 2.00- 4.30 pm, 5.00 - 7.30 pm & 8.00 - 10.30 pm
Ahad : 8.00 - 10.30 am, 11.30 am - 2.00 pm, 3.00 - 5.30 pm, 6.30 - 9.00 pm

Bayaran : Kanak-kanak (4 tahun ke bawah) : Percuma
Kanak-kanak (5-12 thn) : Selasa - Jumaat RM2.00 
Sabtu Ahad & Cuti Umum RM3.00
Dewasa (13-54 thn) : Selasa - Jumaat RM3.00
Sabtu Ahad & Cuti Umum RM4.00
Org Kurang Upaya : Selasa - Jumaat RM2.50
Sabtu Ahad & Cuti RM3.50 
Warga Emas/Pencen : Selasa - Jumaat RM2.50
Sabtu Ahad & Cuti RM3.50

Maklumat Tambahan:
Panjang Kolam: 50m
Kedalaman: 1.2m - 2.0m

4. Kolam Renang Kompleks Sri Siantan Selayang


Isnin - Khamis, Sabtu & Ahad: 9.00 am - 1.00 pm, 2.00 - 7.00 pm & 8.00 - 11.00 pm
Jumaat: 9.00 am - 12.15 pm, 2.45 - 7.00 pm & 8.00 - 11.00 pm
  
Nota:
Isnin dan Khamis, dari jam 9-1pm adalah waktu penyelenggaraan kolam.

Maklumat Tambahan:

Bayaran masuk - Dewasa (RM3), Kanak-Kanak & Warga Emas (RM2)
Bayaran Masuk Hujung Minggu & Cuti Umum : Tambah RM1 dari kadar di atas 
Jenis kolam - Outdoor
Jarak kolam : 50m x 25m (9 lane)
Kedalaman Kolam: Kedua2 hujung 1.2 -1.4 m, Tengah 1.8m
Tandas- 2 buah
Bilik Mandi - 4 bilik 
Locker - Takde
Kedai makan- Dah banyak kedai makan di depan kompleks
Kedai Peralatan Sukan - Takde
Kelas Renang - Ada (Sierra Baywatch-sierrabaywatch_ent@yahoo.com, 012-3806789)

5. Kolam Renang Kompleks Sukan Negara, Bukit Jalil

Waktu Operasi:

Isnin - Khamis
2.00 - 4.30pm
5.00 - 7.30pm
8.00 - 10.30pm

Jumaat
8.00 - 9.30am (PERCUMA)
10.00 - 11.30am (PERCUMA)
3.00 - 4.30pm (PERCUMA)
5.00 - 7.30pm (BERBAYAR)
8.00 - 10.30pm (BERBAYAR)

Sabtu & Public Holiday
8.00 - 10.30am
11.00 - 1.30pm
2.00 - 4.30pm
5.00 - 7.30pm
8.00 - 10.30pm

Ahad
8.00 - 10.30am
11.30 - 2.00pm
3.00 - 5.30pm
6.30 - 9.00pm
  
Maklumat Tambahan:

Bayaran masuk - Dewasa (RM4), Kanak-Kanak (RM3)
Bayaran Masuk Hujung Minggu & Cuti Umum : RM5
Jenis kolam - Covered pool
Jarak kolam : 50m x 20m (8 lanes)
Kedalaman Kolam: 1.8m
Tel: 03-8994 1550 / 03-8994 4660/1/2

6. Kolam Renang MBPJ Kelana Jaya

Waktu Operasi:

Sesi 1 : 9.00 - 12.00pm
Sesi 2 : 2.00 - 5.00pm
Sesi 3 : 6.00 - 9.00pm

Maklumat Tambahan:

Bayaran masuk - Dewasa (RM3), Kanak-Kanak (RM1)
Bayaran Masuk Hujung Minggu & Cuti Umum : Dewasa (RM4), Kanak-Kanak (RM1.50)
Jenis kolam - Outdoor x 2 kolam
Jarak kolam : 50m x 25m (10 lane)
Kedalaman Kolam: 1.2m - 1.5m
Tandas- Banyak.
Bilik Mandi - Banyak gak (takde penyangkut baju)
Locker - Ada (sediakan duit syiling 20sen x 3)
Kedai makan- takde
Kedai Peralatan Sukan - Takde

Wilayah persekutuan

7. Kolam Renang DBKL (Bandar Tun Razak, Bangsar, Vista Angkasa Kerinchi dan Pantai Dalam

Waktu Operasi:

Isnin - Khamis

Pagi : 9.30 - 12.00pm (kolam Bangsar, Kerinci dan Pantai Dalam sahaja)
Petang : 2.00 - 4.30pm
Malam : 6.00 - 8.30pm

Jumaat
Pagi : 9.30 - 12.00pm (kolam Bangsar, Kerinci dan Pantai Dalam sahaja)
Petang : 3.00 - 5.00pm
Malam : 6.00 - 8.30pm

Sabtu, Ahad & Cuti Am
Pagi : 9.30 - 12.00pm
Petang : 3.00 - 5.00pm
Malam : 6.00 - 8.30pm

Maklumat Tambahan:

Bayaran masuk - Dewasa (RM2), Kanak-Kanak (RM1)
Bayaran Masuk Hujung Minggu & Cuti Umum : Tambah RM1 dari kadar di atas 
Jenis kolam - Outdoor
Jarak kolam : 50m x 25m (10 lane)
Tandas- Banyak..tapi tak banyak leh guna
Bilik Mandi - Banyak gak (takde penyangkut baju)
Locker - Takde
Kedai makan- kat Padang Bola Cheras sebelah kompleks ni ada KFC
Kedai Peralatan Sukan - Ada tapi tak penah lak nampak bukak

Kedalaman Kolam:
Bandar Tun Razak : 1.5m (25m pertama) - 1.6m (25m kedua)
Bangsar: 1.2m-3.4m (Panjang kolam 25m)
Kerinchi: 1.2m (Panjang kolam, 20m)
Pantai Dalam: 0.9m - 1.5m (Panjang kolam, 25m)

8. Kolam Renang Kejiranan Putrajaya Precint 6, 9, 11 dan 16

Waktu Operasi Kesemua Kolam :

Sesi 1 : 9.00 pagi – 11 pagi
Sesi 2 : 1.00 petang – 3.00 petang
Sesi 3 : 5.00 petang – 7.00 petang
Sesi 4 : 8.00 malam – 10.00 malam

Maklumat Tambahan:

Bayaran masuk - Dewasa (RM2), Kanak2 (RM1)
Jenis kolam - Outdoor

Pencarian model untuk baju renang slim fit



Assalamualaikum,

Kami mencari remaja atau adik-adik yg berusia lingkungan 12-15 tahun untuk menggayakan baju renang slim fit kami. Ciri-ciri yg kami perlukan:

- tidak memerlukan pengalaman dalam bidang modelling
- badan yg size biasa, tak kurus tak gemuk dan tinggi sederhana
- rupa paras yg menarik adalah suatu kelebihan
- tak malu unyuk menggayakan baju renang kami

Pendek kata, kami perlukan adik-adik yg nak menggayakan baju renang slim fit kami. Jadi, kepada ibu-ibu yang punya anak seusia ini boleh lah menghantar beberapa keping gambar (close up & beberapa keping full body) ke email sy ema.fateemaannur@gmail.com untuk sy buat pilihan. Penggambaran akan diadakan di butik kami.

Contoh baju renang boleh di lihat di blog baju-renangmuslimah.blogspot.com

Oh ya. Kalau org dewasa tapi berbadan kecik pun boleh ye. Yang penting tak malu nak pakai baju jenis slim fit.

TIPS penjagaan baju renang/tudung renang



Assalamualaikum, 

Hari ini ema kongsikan tips penjagaan yang betul untuk baju renangtudung renang anda. Berikut adalah di antara tip/cara penjagaan yang berguna:

1.     Jangan dicuci dengan detergant, bilas dengan air bersih saja. Kalau terpaksa mencuci gunakan shampoo
2.     Jangan direndam
3.     Jangan dicampur dengan pakaian lain
4.     Mencuci dengan tangan dan jangan menggunakan mesin cuci.
5.     Menjemur atau menggantung di tempat teduh, jangan dibiarkan dibawah cahaya matahari secara terus
6.     Cara menyimpan dengan dilipat, jangan digantung dengan hanger.

HIGHLIGHT: Baju Renang Super Jumbo / Plus Size (Size 4XL dan 5XL)

Assalamualaikum..

Semua baju renang terdiri daripada 3 komponen berasingan dan dijual secara set:
1. baju
2. seluar
3. penutup kepala

untuk sebarang pertanyaan/order boleh email;

- mybajurenang@gmail.com

- sms/whatsapp/viber/wechat: 014 - 502 6000 (ema) - STRICLY NO CALL 
- call/sms/whatsapp: 013 - 319 2915 (wani)

p/s: baju renang adalah jenis slim fit, dan size bagi baju renang tak sama dengan size baju yg biasa kite pakai. untuk dapatkan khidmat nasihat tentang pemilihan size, sila email sy.


DESIGN BAJU RENANG SLIM FIT PLUS SIZE
Harga:
4XL & 5XL: RM 169

KOS PENGHANTARAN SEPASANG BAJU (MULAI 05.08.2014):
RM 8 Semenannjung (tambahan RM 5 bagi setiap pasang baju)
RM 12 Sabah/Sarawak (tambahan RM 10 bg setiap pasang baju)








Baju Renang Slim Fit

Terdapat beberapa jenis baju renang slim fit dalam koleksi kami:
1. Remaja ( XS & S)
2. Dewasa (M, L, XL, XXL & XXXL)
3. Plus size (4XL & 5XL)

*perhatian: Ini adalah ukuran anggaran sahaja kerana materials baju renang adalah bersifat stretchable

Ukuran baju (dalam unit inchi)

 Size
lilit dada
lilit pinggang
lilit punggung
lebar bahu
labuh baju
labuh tangan
XS
25
22
28
12.5
29.5
18.5
S
26
24
30
13
29.5
19
M
29
25
31
13
30
19
L
30
26
32
14
30
19
XL
31
27
34
14
32
20.5
XXL
33
30
37
15
32
21
XXXL
34
31
40
16
34.5
21
4XL
35
32
40
16
35
21.5
5XL
38
33
41
17
35.5
22

Ukuran Seluar (dalam unit (inchi)

 Size
panjang seluar
ukur lilit pinggang seluar
XS
32.5
18.5
S
32.5
20
M
34
23
L
34.5
23
XL
35
23
XXL
35.5
24
XXXL
36.5
24.5
4XL
37
24.5
5XL
37.5
26


Perhatian:
- ukuran yang diberikan adalah ukuran semasa baju dibentangkan dan tidak meregang. adalah diingatkan bahawa baju ini bersifat meregang/'stretchable'. Jadi kebiasaannya, pilihan size yg tepat untuk baju renang slim fit adalah ukuran lilit dada yang kurang 3-4 inchi daripada ukuran yang diberikan.

- contoh nya: seseorang yang mempunyai lilit dada 36 inchi, boleh la memilih size XXL.

- untuk memudahkan anda membuat pemilihan size yang bersesuaian dengan anda, di sini kami juga menyertakan cadangan size yang anda boleh pilih berdasarkan ukuran lilit dada anda: 

PANDUAN PEMILIHAN SIZE BERDASARKAN BERAT DAN UKUR LILIT DADA

SIZE
BERAT BADAN (kg)
UKUR LILIT DADA (inchi)
XS
28 – 32 kg
24, maks 26 inchi
S
30 – 35 kg
26, maks 28 inchi
M
40 – 50 kg
33 inchi
L
50 – 55 kg
34 inchi
XL
55 – 60 kg
35 inchi
XXL
60 – 65 kg
36 inchi
XXXL
65 – 75 kg
38 inchi
4XL
75 – 85 kg
40/42inchi
5XL
85 – 95 kg
44, maksimum 46 inchi

  • pertama sekali cek berat anda dalam kategori yang mana, lepas tu cek pula ukur lilit dada (sangat penting untuk cek lilit dada sebab cutting baju ni adalah slim fit dan agak kecik di bahagian dada, maka untuk keselesaan sila pastikan ukuran dada anda berada dalam range size tersebut)
  • info dalam jadual adalah untuk yg standard (tak longgar dan tak ketat. Kalau nak lagi fit, ambik 1 size smaller. Nak lagi loose 1 size bigger) Begitu la lebih kurang. 
  • Kalau berat di luar skala tersebut, ambik kira lilit dada sebab nanti terlalu fit dibahagian dada dan menyebabkan rasa kurang selesa. Untuk bahagian punggung, tidak terlalu menjadi masalah  sebab ada skirt. Pinggang pula ukurannya standard. Kalau sedikit besar dari ukuran yang kami sertakan, mungkin akn ternampak la sikit. 
CONTOH:

Pelanggan A
tinggi = 160 cm
berat = 50 kg
lilit dada = 33 inchi

SIZE YANG SESUAI
=> M: kalau ingin pakai baju sedang elok, tak longgar dan tak ketat
=> L: kalau mungkin nak lebih loose (tapi tak menggeleber, orang luar tak kan Nampak pun anda pakai loose, hanya si pemakai yg akan rasa baju tu lebih longgar daripada yg M tadi)

Pelanggan B
tinggi = 155 cm
berat = 55 kg
lilit dada = 36 inchi

SIZE YANG SESUAI
=> XXL: kalau tak mahu rasa ketat di bahgian dada
=> XL: kalau rasa okay untuk pakai sedikit fit


Jadi, pemilihan size ni adalah berdasarkan kepada kesediaan si pemakai,
  1. adakah nak pakai yang betul-betul fit (sesuai bagi yang aktif berenang)- boleh ambik 1 size smaller
  2. nak pakai yg biasa-biasa sahaja (boleh ambik size ikut cadangan sy seperti di atas)
  3. atau nak pakai sedikit longgar atau sahaja ingin bersantai-santai atau bercuti sekali sekala, terutama sekali bagi ibu-ibu yang nak temankan anak-anak pergi mandi manda di taman tema (boleh la ambik size yg lebih besar dari yang dicadangkan)

Pertanyaan dan pesanan boleh dibuat melalui:
*NOTA: hanya membuat pesanan sekiranya anda bersedia untuk membuat pembayaran. 'booking' tanpa sebarang bayaran adalah tidak sah.

Selain daripada membuat pembelian secara online, pelanggan juga boleh datang terus ke kedai kami. Buka setiap hari kecuali ISNIN.

Isnin: TUTUP
Selasa - Ahad: 10.00 am - 7.30 pm

Alamat butik:
Fateema An Nur 
No. 22A-2, Jalan Tasik Utama 10,
Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.

Terima kasih,
Ema.