ORDER FORM

Web forms powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Maklumat untuk pertanyaan dan pembelian baju renang.

Salam, berikut adalah jenis-jenis baju renang dalam koleksi kami, boleh klik link tersebut untuk melihat details mengenai baju tersebut.

Untuk menyemak kod mana yang masih available dalam setiap jenis baju boleh lah menghubungi kami melalui:


- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard

 Baju Renang Dewasa SLIM FIT
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard

 Baju Renang Dewasa Slim Fit (PLUS SIZE)
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard

 Baju Renang Dewasa Slim Fit (DESIGN A2)
- baju lengan 3/4
- seluar panjang

Baju Renang Dewasa Slim Fit (DESIGN A3)
- baju lengan 3/4
- seluar 3/4

Baju Renang SIRI PREMIUM
- baju lengan panjang (loose)
- jumpsuit
- penutup kepala standard

 Baju Renang LELAKI DEWASA
- baju lengan pendek
seluar melepasi lutut

 Baju Renang KANAK-KANAK PEREMPUAN
- baju lengan panjang
- seluar panjang
- penutup kepala standard

 Baju Renang KANAK-KANAK LELAKI
- baju lengan pendek

Semak ukuran dan size yang sesuai untuk anda di sini.

*NOTA: hanya membuat pesanan sekiranya anda bersedia untuk membuat pembayaran. 'booking' tanpa sebarang bayaran adalah tidak sah.

Selain daripada membuat pembelian secara online, pelanggan juga boleh datang terus ke kedai kami.

Waktu operasi butik adalah seperti berikut: 

Isnin: TUTUP
Selasa - Ahad: 10 am - 7 pm

Alamat Butik:
Fateema An Nur 
No. 25-1, Jalan Tasik Utama 8,
Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.
Tel: 013-319 2915
(sederet dengan CIMB dan butik berhadapan dengan Kedai Ayam Penyet)

Pembelian secara online boleh dibuat seperti biasa. Penghantaran akan dibuat selepas 1-3 hari selepas bayaran dibuat. 

Whatsapp/sms ONLY: +6 013 319 2915
Email: mybajurenang@gmail.com
Katalog Instagram: @bajurenang.shop
Official Instagram: @bajurenangmuslimah
Blog: www.fateemaannur.com


Terima kasih,

Perbezaan baju renang premium dan baju renang slim fit


Assalamualaikum, .

Ramai yg tanya beza di antara baju renang premium (kiri) dan baju renang slimfit (kanan) .


Baju renang premium
- longgar dan cutting yang lebih besar. Tudung yg datang satu set bersaiz standard, tapi kalau nak tudung labuh, anda boleh beli secara berasingan. 

Baju renang slim fit
 - potongan lebih kecil serta bersifat sporty dan trendy. Baju jenis ni sesuai anda gunakan dalam kawasan kolam renang peribadi atau di kolam renang wanita.
- baju renang jenis ini juga amat sesuai untuk mereka yg aktif berenang . .

Jadi, sebelum buat pilihan, boleh fikir terlebih dahulu dan pilih mengikut kesesuaian dan kehendak anda. 

Untuk lebih info, sila follow instagram @bajurenangmuslimah dan juga katalog kami @bajurenang.shop

Untuk pertanyaan/order:
- email: mybajurenang@gmail.com
- sms/whatsapp sahaja: +6 013 319 2915

Terima kasih semua.

Caliph Sunnah Supplement for Kids

Caliph Sunnah Supplement for Kids


Harga Pasaran: RM80.00
Harga Promosi: RM70.00
Kos penghantaran: Semenanjung: RM7 /Sabah & Sarawak: RM10
* atau boleh walk in ke butik kami di Lakefield, Sg. Besi atau COD di kawasan yang terpilih
Order: whatsapp/sms +6 014 502 6000 atau boleh follow instagram kami di @caliph.sunnahsupplement

Caliph adalah supplement untuk anak anda yang berasaskan makanan sunnah dan dihasilkan dalam bentuk cecair yang memudahkan pengambilan. Rasa mix berry yang masam-masam manis pasti akan menjadi kegemaran si cilik anda. Caliph diformulasikan khusus untuk perkembangan minda di samping memelihara kesihatan dalaman dan luaran anak anda. Setiap bahan yang terkandung dalam jus ini memiliki kehebatannya tersendiri yang mampu menjadi penawar pelbagai penyakit dan perkembangan minda bukan sahaja terbukti secara saintifik,malahan turut diperakui khasiatnya oleh baginda Rasulullah S.A.W melalui hadis-hadis dan ayat-ayat suci Al Quran. Amalan pengambilan Caliph gabungan makanan sunnah ini melalui jus ini bukan sahaja mampu menjadi pemangkin kepada kesihatan terunggul,malahan membantu anak-anak kita memperoleh keberkatan dengan mengamalkan makanan sunnah dalam kehidupan seharian.Mari kita lihat kandungan dan kelebihan Caliph

Kelebihan Caliph
1) Menajamkan minda
2) Memberikan semangat untuk kanak-kanak belajar
3) Menghilangkan rasa mengantuk ketika belajar
4) Memudahkan kanak-kanak untuk mengingati
5) Memudahkan kanak-kanak untuk belajar
6) Mengurangkan sifat takut dalam belajar
7) Mencergaskan minda
8) Menguatkan minda

Kandungan Caliph
Kurma
– Kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potasium, vitamin A dan C serta Niasin
Madu
- Mengandungi Vitamin A, B-Kompleks, C, E dan K, Kalsium, Sulphur, Fosforus, Zat Besi, Karbon, Kalium, Klorin, Kuprum, Manganase, Silica, Riboflavin, Protein, Pottasium, 10Hda, Kromium
Kismis
- Mengandungi Magnesium, Zat Besi, Kalsium, Fosforus, Kalium, Vitamin C, B6, K, Folat dan Riboflavin
Buah Tin
- Mengandungi Serat, Kalsium, Zat Besi, Vitamin B6 dan E, Pottasium
Delima
- Mengandungi Pottasium yang sangat tinggi, Fosfor, Kalsium, Zat Besi, Sodium, Vitamin A, B1, B2, B3 dan C
Aprikot
- Mengandungi Zat Besi, Pottasium, Beta Karotena, Vitamin B17 dan sangat tinggi kandungan seratnya
Omega 3 & 6
- Membantu meningkatkan kesihatan otak dan meningkatkan daya ingatan

Cara Pengambilan Caliph
– 1 hingga 3 tahun
* 1/2 sudu kecil (2.5ml) sebelum sarapan
* 1/2 sudu kecil (2.5ml) sebelum tidur
– 4 hingga 6 tahun
* 1 sudu kecil (5ml) sebelum sarapan
* 1 sudu kecil (5ml) sebelum tidur
– 6 tahun ke atas
* 1-2 sudu besar sebelum sarapan
* 1-2 sudu besar sebelum tidu

Baju Renang Muslimah Premium (Longgar) untuk Dewasa & Plus Size (M -5XL)

Semua baju renang premium terdiri daripada 3 komponen:

1. tudung jenis standard - terdapat 2 jenis iaitu Jenis I dan Jenis II. boleh lihat pada gambar
2. baju luar jenis longgar
3. jumpsuit yang dipakai di bahagian dalam

Harga Baju Renang Premium

Set Tudung Pendek

M, L & XL: RM 189
XXL & 3XL: RM 199
4XL & 5XL: RM 209

Set Tudung Labuh

M, L & XL: RM 195
XXL & 3XL: RM 205
4XL & 5XL: RM 215

* Kos penghantaran sepasang baju: RM 8 Semenanjung / RM 12 Sabah & Sarawak

Sebarang order/pertanyaan/info:

1. Whatsapp/call: +6 013 319 2915 - hanya dijawab semasa operasi butik, 
2. Email: mybajurenang@gmail.com
3. Facebook: Baju Renang Muslimah
4. Official instagram: @bajurenangmuslimah
5. Katalog instagram: @bajurenang.shop

Selain daripada membuat pembelian secara online, pelanggan juga boleh datang terus ke butik kami. 

Fateema An Nur 
No. 25-1, Jalan Tasik Utama 8,
Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.
(sederet dengan CIMB dan berhadapan dengan Ayam Penyet)

Waktu Operasi
Isnin: TUTUP
Selasa - Ahad: 10 am - 7 pm





Ukuran Baju Renang Premium

- baju renang premium adalah koleksi baju renang yang longgar dan mempunyai potogan yg agak besar berbanding dengan baju renang slim fit. dengan itu pemilihan sie nya juga adalah berbeza

Baju luar (longgar) - ukuran dalam unit inchi

Size 
lilit dada
lilit pinggang
lilit punggung
lebar bahu
labuh baju
labuh tangan
M
36
33
37
20
33
17
L
37
34
38
20.5
34
17.5
XL
39
36
40
21.5
34.5
17.5
XXL
40
38
42
21.5
36
18
XXXL
43
38
42
22
36.5
18.5
4XL
44
40
44
23.5
37.5
20.5
5XL
 44
43 
49 
24.5 
38.5 
 21.5

Jumpsuit (dipakai dibahagian dalam) - ukuran dalam unit inchi


lilit dada
lilit pinggang
lilit punggung
labuh jumpsuit
M
32
31
35
52.5
L
33
31
37
53.5
XL
34
32
38
54.5
XXL
34
33
39
55.5
XXXL
37
36
42
56.5
4XL
38
37
43
58.5
5XL
 41
39 
43 
59 

PANDUAN PEMILIHAN SIZE BERDASARKAN BERAT DAN UKUR LILIT DADA

SIZE
BERAT BADAN (kg)
UKUR LILIT DADA (inchi)
M
40 – 50 kg
32 -34 inchi
L
50 – 55 kg
35 inchi
XL
55 – 60 kg
36- inchi
XXL
60 – 65 kg
37-38 inchi
XXXL
65 – 75 kg
39-41 inchi
4XL
75 – 85 kg
41-43inchi
5XL
85 – 95 kg
44, maksimum 49 inchi

  • boleh rujuk kepada ukuran baju luar sekiranya ingin pakai baju yg loose. ukuran jumpsuit tu kalau fit tidak mengapa kerana ia berada dibahagian dalam baju. yang penting ukuran baju luar tu muat berdasarkan ukuran lilit dada anda. 
  • sekiranya anda inginkan baju luar yg longgar, rujuk pada sze yg mepunyai ukuran sama/lebh besar dari ukuran sebenar anda,

Baju Renang Slim Fit Dewasa & Plus Size (M - 5XL)

OSemua baju renang slim fit terdiri daripada 3 komponen:

1. tudung jenis standard
2. baju jenis slim fit
3. seluar renang

Harga Baju Renang Slim Fit

XS & S: RM 159
M, L & XL: RM 169
XXL & 3XL: RM 179
4XL & 5XL: RM 189
* Kos penghantaran sepasang baju: RM 8 Semenanjung / RM 12 Sabah & Sarawak

Sebarang order/pertanyaan/info:

1. Whatsapp/call: +6 013 319 2915 - hanya dijawab semasa operasi butik, Selasa - Ahad: 10 am - 7.30 pm
2. Email: mybajurenang@gmail.com
3. Facebook: Baju Renang Muslimah
4. Official instagram: @bajurenangmuslimah
5. Katalog instagram: @bajurenang.shop

Selain daripada membuat pembelian secara online, pelanggan juga boleh datang terus ke butik kami. 

Fateema An Nur 
No. 25-1, Jalan Tasik Utama 8,
Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.
(sederet dengan CIMB dan berhadapan dengan Ayam Penyet)

Waktu Operasi
Isnin: TUTUP
Selasa - Ahad: 10.00 am - 7 pm


 

Terdapat beberapa jenis baju renang slim fit dalam koleksi kami:
1. Remaja ( XS & S)
2. Dewasa (M, L, XL, XXL & XXXL)
3. Plus size (4XL & 5XL)

*perhatian: Ini adalah ukuran anggaran sahaja kerana materials baju renang adalah bersifat stretchable

Ukuran baju (dalam unit inchi)

 Size
lilit dada
lilit pinggang
lilit punggung
lebar bahu
labuh baju
labuh tangan
XS
25
22
28
12.5
29.5
18.5
S
26
24
30
13
29.5
19
M
29
25
31
13
30
19
L
30
26
32
14
30
19
XL
31
27
34
14
32
20.5
XXL
33
30
37
15
32
21
XXXL
34
31
40
16
34.5
21
4XL
35
32
40
16
35
21.5
5XL
38
33
41
17
35.5
22

Ukuran Seluar (dalam unit (inchi)

 Size
panjang seluar
ukur lilit pinggang seluar
XS
32.5
18.5
S
32.5
20
M
34
23
L
34.5
23
XL
35
23
XXL
35.5
24
XXXL
36.5
24.5
4XL
37
24.5
5XL
37.5
26


Perhatian:
- ukuran yang diberikan adalah ukuran semasa baju dibentangkan dan tidak meregang. adalah diingatkan bahawa baju ini bersifat meregang/'stretchable'. Jadi kebiasaannya, pilihan size yg tepat untuk baju renang slim fit adalah ukuran lilit dada yang kurang 3-4 inchi daripada ukuran yang diberikan.

- contoh nya: seseorang yang mempunyai lilit dada 36 inchi, boleh la memilih size XXL.

- untuk memudahkan anda membuat pemilihan size yang bersesuaian dengan anda, di sini kami juga menyertakan cadangan size yang anda boleh pilih berdasarkan ukuran lilit dada anda: 

PANDUAN PEMILIHAN SIZE BERDASARKAN BERAT DAN UKUR LILIT DADA

SIZE
BERAT BADAN (kg)
UKUR LILIT DADA (inchi)
XS
28 – 32 kg
24, maks 26 inchi
S
30 – 35 kg
26, maks 28 inchi
M
40 – 50 kg
33 inchi
L
50 – 55 kg
34 inchi
XL
55 – 60 kg
35 inchi
XXL
60 – 65 kg
36 inchi
XXXL
65 – 75 kg
38 inchi
4XL
75 – 85 kg
40/42inchi
5XL
85 – 95 kg
44, maksimum 46 inchi

  • pertama sekali cek berat anda dalam kategori yang mana, lepas tu cek pula ukur lilit dada (sangat penting untuk cek lilit dada sebab cutting baju ni adalah slim fit dan agak kecik di bahagian dada, maka untuk keselesaan sila pastikan ukuran dada anda berada dalam range size tersebut)
  • info dalam jadual adalah untuk yg standard (tak longgar dan tak ketat. Kalau nak lagi fit, ambik 1 size smaller. Nak lagi loose 1 size bigger) Begitu la lebih kurang. 
  • Kalau berat di luar skala tersebut, ambik kira lilit dada sebab nanti terlalu fit dibahagian dada dan menyebabkan rasa kurang selesa. Untuk bahagian punggung, tidak terlalu menjadi masalah  sebab ada skirt. Pinggang pula ukurannya standard. Kalau sedikit besar dari ukuran yang kami sertakan, mungkin akn ternampak la sikit. 
CONTOH:

Pelanggan A
tinggi = 160 cm
berat = 50 kg
lilit dada = 33 inchi

SIZE YANG SESUAI
=> M: kalau ingin pakai baju sedang elok, tak longgar dan tak ketat
=> L: kalau mungkin nak lebih loose (tapi tak menggeleber, orang luar tak kan Nampak pun anda pakai loose, hanya si pemakai yg akan rasa baju tu lebih longgar daripada yg M tadi)

Pelanggan B
tinggi = 155 cm
berat = 55 kg
lilit dada = 36 inchi

SIZE YANG SESUAI
=> XXL: kalau tak mahu rasa ketat di bahgian dada
=> XL: kalau rasa okay untuk pakai sedikit fit


Jadi, pemilihan size ni adalah berdasarkan kepada kesediaan si pemakai,
  1. adakah nak pakai yang betul-betul fit (sesuai bagi yang aktif berenang)- boleh ambik 1 size smaller
  2. nak pakai yg biasa-biasa sahaja (boleh ambik size ikut cadangan sy seperti di atas)
  3. atau nak pakai sedikit longgar atau sahaja ingin bersantai-santai atau bercuti sekali sekala, terutama sekali bagi ibu-ibu yang nak temankan anak-anak pergi mandi manda di taman tema (boleh la ambik size yg lebih besar dari yang dicadangkan)